Assalammualaikum...
Kite buat ais krim lagi..
Ais krim jagung lemak berkrim..
Super delicious....
Yummmyy!!!
Best ngup ngap depan tv..
Tengok bola sambil layan ais krim..
Pekena ngan donut yang gebu 2..
hehehe...
Masing2 terkejut bile perlawanan bola berhenti rehat ..
Masing2 terkejut bile perlawanan bola berhenti rehat ..
Tengok donut tinggal 2 ketul je kt tray...
kakakaka...
Masing2 x ngaku die yang makan..
Konon nye masing2 diet...
Walhal ade kot sorang 5 ketul..
Adoi ai...parah aktiviti makan tanpa sedar nie..hihii..
BAHAN-BAHANNYA :-
1 biji putih telur
5 sudu besar gula
1 sudu besar ovalette
1 cawan susu segar
1 cawan susu cair
1 sudu kecil esen vanilla (wajib)
1 tin jagung manis berkrim ayam brand
CARA MEMBUATNYA :-
1. Putar putih telur dan gula dengan kelajuan tinggi hingga kembang (3 minit)
2. Masukkan esen vanila dan ovalette dan pukul lagi hingga sekata dan sebati.
3. Masukkan kedua-dua susu dan putar hingga rata.
4. Masukkan jagung kedalam bancuhan dan putar sebati.
5. Masukkan ke dalam bekas dan bekukan dalam 6 jam ke atas.
SELAMAT MENCUBA!! :)
laaa...senang sangat nak buat aiskrim...
BalasPadamNmpk sedap nk try la nti...:)
BalasPadam