Assalammualaikum... :)
Rindu!!
2 je yang mampu kite luahkan kt sini..
Mood ade nk masukkan entri tp ade je yg ganggu..
Bile dh terbantut, mule lah nk x nak je..hehee
Tapi mood masak still on je..:P
Kt sini kite nk ucapkan tahniah buat sepupu kite..
Buat Ati..Selamat bertunang..
Buat Era..Tahniah sebab dpt 8A dlm PMR..
Semoga sukses slalu..
Hari nie, kite nak kongsi resepi kuih lak..
Bagi sesiapa yang giler labu..mesti suke kuih nie..
Tapi yang nie versi tanpa telur..
Sangat sedap dan cepat siap..hehee
Untuk resepinye..sila jenguk2 kt bawah tuh...
BAHAN-BAHANNYA :-
250 gm labu (direbus sehingga empuk)
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan santan pekat
3/4 cawan susu cair/sejat
1 sudu besar susu pekat manis
1/2 sudu kecil garam
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar mentega/majerin
CARA MEMBUATNYA :-
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan santan pekat
3/4 cawan susu cair/sejat
1 sudu besar susu pekat manis
1/2 sudu kecil garam
1 cawan tepung gandum
1 sudu besar mentega/majerin
CARA MEMBUATNYA :-
1. Panaskan oven pada suhu 160 c.
2. Sapukan keseluruhan bahagian loyang acuan dengan marjerin atau minyak.
3. Masukkan semua bahan didalam pengisar makanan dan kisar sehingga lumat dan sebati.
4. Tuangkan adunan didalam acuan dan bakar selama 1 jam @ sehingga benar2 masak.
5. Tunggu sehingga sejuk barulah dipotong kan.
"SELAMAT MENCUBA"
Tiada ulasan:
Catat Ulasan